Werken bij Harold Lenssen!

Ter versterking van ons team zijn wij per direct op zoek naar een:
leerling en/of ervaren interieurspuiter (fulltime)  &  meubelmaker / interieurbouwer (fulltime)

meer informatie 


Uitsluitend op afspraak!

Omdat wij persoonlijke aandacht erg belangrijk vinden en wij graag de tijd voor u nemen,
werken wij bij Harold Lenssen Keukens uitsluitend op afspraak.

Onderhoud houten keukens


Een houten keuken vergt niet veel onderhoud maar er zijn wel een aantal puntjes waar u even aan moet denken m.b.t. het onderhoud en daarmee het behoud van de keuken.

Voor alle  houten keukens wordt speciaal geselecteerd hout gebruikt. De fronten worden aan de buiten- en binnenkant speciaal afgewerkt. Daardoor zijn ze makkelijk te onderhouden en kunnen het één en ander verdragen.

Eigenschappen van hout:
In het materiaal hout zijn altijd wel lichte verschillen in structuur en kleur te zien, die door de oorsprong van het natuurproduct ontstaan en door beitsen niet gecompenseerd kunnen worden. Zelfs verschillende lichtinvallen kunnen bij hetzelfde hout een schijnbare uiterlijke verandering laten ontstaan. Deze onverwisselbare kenmerken van echtheid accentueren de natuurlijke schoonheid van het materiaal en geven iedere houten keuken zijn individuele karakter.

Omdat hout een levend materiaal is, mag het niet aan extreem vochtige of droge lucht blootgesteld worden, want anders begint het hout te “werken”, wat betekent dat het ondanks de perfecte oppervlakteverzegeling gaat uitzetten of krimpen. De voor onze fronten gebruikte houtsoorten zijn daarom op de gebruikelijke relatieve vochtigheidsgraad in woningen van 60 tot 70 procent afgestemd. 

Onderhoud van houten oppervlaktes:
Fineer of massief hout reinigt u het beste met een vochtige zachte doek. Daarna droogwrijven wordt met klem aanbevolen. Om hardnekkige vlekken door vetspatten, levensmiddelen, schoensmeer enz. te verwijderen is spiritus zeer goed geschikt. Omdat hout een natuurprodukt is, moet er op de relatieve luchtvochtigheid in de keuken worden gelet. Dit kan met een hygrometer worden gemeten. Te hoge vochtigheid van de lucht kan door ventilatie van de keuken gereduceerd worden.

Te droge lucht kan bijv. door  het ophangen van waterverdampers aan de radiators vochtiger worden gemaakt.